Şehit Ergün Karaca Anaokulu


Vizyon: 37-78 aylık çocuklarımızın fiziksel, duygusal,sosyal, zihinsel gelişimlerine destek olmak ; yaparak, yaşayarak öğrenme ortamlarını oluşturmak ; onlara sevgi, saygı işbirliği,sorumluluk,hoşgörü, yardımlaşma ve paylaşma gibi davranışları kazandırmak ; Atatürk,vatan,millet,bayrak,aile ve insan sevgisini benimseyen,ana dili Türkçeyi güzel konuşan ve sahip çıkan,milli ve ahlaki değerlere bağlı,kendine güvenen,çevresiyle iyi iletişim kurabilen; dürüst,ilkeli,çağdaş düşünceli,hak ve sorumluluklarını bilen,saygılı ve kültürel çeşitlilik içinde hoşgörülü bireyler olarak yetişmelerine, temel hazırlamak.

Misyon: Okul Öncesi Eğitimde; çocuklarımızın Milli ve Manevi değerlerlerin benimsenip uygulandığı çağdaş uygarlığın yaratıcı, yapıcı, seçkin bireyleri olarak yetişmelerinde; anne babaların kendi eğitimlerini sürekli kılmak ve çocuklarının eğitimlerinde vazgeçilmez olmaları için ekip ruhuyla, pozitif enerjiyle okul öncesi eğitimini toplumun tüm kesimlerinde yaygınlaştırmak amacıyla çalışmak ve projeler üretmek.

Başarılar: OKULUMUZ; OKULUM TEMİZ,SIFIR ATIK,BEYAZ BAYRAK,BESLENME DOSTU OKUL,OKULLARDA ORMAN VE ÖZEL GÜVENLİK SERTİFİKASI SAHİBİDİR.

Saatler: ÖZEL EĞİTİM : 09.00-14.00 SABAH GRUBU : 08.00-13.00 ÖĞLE GRUBU : 12.00-17.00 ÇOCUK KULÜBÜ: 08:00-17:00
Isınma: KLİMA
Bağlantı: ADSL
Yabancı Dil: İNGİLİZCE
Servis Bilgisi: Özel eğitim öğrencileri, özel eğitim taşıması kapsamında taşınmaktadır. Okula evi yakın veliler öğrencisini yaya olarak kendisi getirmektedir. Evi uzak veliler ise öğrencisini arabasıyla getirmekte yada servisle göndermektedir.
Taban-Tavan Puan Bilgileri: 320 öğrencilik kontenjanımıza 6-5-4 yaş grubu öğrenciler kayıt edilmektedir. Yeterli talep olursa 3 yaş grubu sınıfı da açılmaktadır.
Okulun Sınav Başarı Durumu: KOZAN İLÇE MERKEZİNDEKİ TÜM MAHALLELERDEN OKULUMUZA ÖĞRENCİLER SERVİSLE GELMEKTEDİR. OKULUMUZA YAKIN MEMİKÖYÜ, KARABUZA, AYHASANLI, KAYHAN, BULDUKLU VE IŞIKLI KÖYLERİNDEN DE VELİLER KENDİ İMKANLARI ULAŞIMINI SAĞLAYARAK ÖĞRENCİSİNİ OKULUMUZA GETİRİP KAYIT ETTİRMEKTEDİR.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: OYUN PARKLI VE TRAFİKTEN UZAK GENİŞ BAHÇELİ KOZANDAKİ 2 KATLI TEK ANAOKULUDUR. SINIFLARIMIZ OLDUKÇA GENİŞ TÜM SINIFLARIMIZ GÜNEŞ ALMAKTADIR VE ÇOK FERAHTIR.
Sportif Etkinlikler: 2018 2019 YILINDA; 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ ETKİNLİĞİ KAPSAMINDA BEYAZ AY DERNEĞİ KOZAN ŞUBESİ ŞEHİR İÇİ GEZİ OLARAK ZİYARET EDİLMİŞTİR. ATATÜRK HAFTASI KAPSAMINDA ADANAYA GEZİ YAPILMIŞ, ATATÜRK EVİ, SANAT MÜZESİ, OYUN ATÖLYESİ GEZİLMİŞTİR. 2019-2020 GAZİANTEP İLİNE GEZİ DÜZENLENDİ,300 KİŞİLİK KATILIMIN OLDUĞU VELİLERLE KISIR ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ.
Bilimsel Etkinlikler: Hafif zihinsel engelliler(10 öğrencilik) ve orta-ağır zihinsel sınıfı(6 öğrencilik) olmak üzere 2 tane özel eğitim sınıfımız vardır.
Proje Çalışmaları: OKULUMUZDA; ODAK, OKULUM TEMİZ,BEYAZ BAYRAK,BESLENME DOSTU OKUL, DEĞERLER EĞİTİMİ,OKULLARDA ORMAN,E-TWİNNİG,SIFIR ATIK, PROJELERİ YÜRÜTÜLMEKTEDİR.
Kontenjan Bilgileri: 16 tane Özel eğitim öğrencisi kapasitesi, 320 tane anaokulu öğrencisi kapasitesi ve 40 tane Çocuk Kulübü öğrencisi kapasitesi vardır.
Diğer Hususlar: Kozan ilçesinde tam gün çocuk kulübü bulunan tek anaokuludur. Çocuk Kulübü 08.00-17.00 arası eğitim öğretim yapmaktadır. Kozan İlçesinde özel eğitim sınıfı bulunan tek anaokuludur.

Telefon - 03225166041

Belgegeçer - 0

Eposta - Göndermek için tıklayınız

WEB - https://tavsantepeanaokulu.meb.k12.tr

Adres - Tavşantepe Mah. 15084 Sk. No2/A 01510 Kozan/ADANA

Öğretmen :11
Öğrenci :154
Derslik :4
Çok Amaçlı Salon :2
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :1198
Yemekhane :1
Öğretim Şekli :İKİLİ EĞİTİM

Yerleşim Yeri - Tavşantepe Mahallesinde Kozan`ın Güneydoğusunda Tavşantepe TOKİ Evlerinin güney kısmında Karacaoğlan MTAL (Kız Meslek Lisesi) yanındadır.

Adres - Tavşantepe Mah. 15084 Sk. No2/A 01510 Kozan/ADANA

Ulaşım Yaya olarak, Şahsi araçlarla, öğrenci servisleri ve şehir içi dolmuşlarla sağlanmaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İl merkezine uzaklığı 70 Km, İlçe merkezine uzaklığı 2 Km`dir.